Monday, 11 July 2011

10 things i hate ab0ut him

hyehello ! sec0nd p0st tuk hari ni...b0ring~~ umm...straigth kepade tajuk 10 things i hate ab0ut him


10 THINGS I HATE ABOUT HIM



1/ ........................................................................................................................

2/ ........................................................................................................................

3/ ........................................................................................................................

4/ ........................................................................................................................

5/.........................................................................................................................

6/ ........................................................................................................................

7/ ........................................................................................................................

8/ ........................................................................................................................

9/ ........................................................................................................................

10/ ......................................................................................................................

wat can i say ?
i like everything ab0ut him !

#accept dia punye bad habit yang suke men DOTA tuh -.-


pst, ilovehimsoveryverymuch <3
kay , bhaii sume

10 things ab0ut me

HEYHELLOHIHOI -.- *okehabess. tade idea nak tulis ape. tu yang merepek kejapp. #maybe sebab lapa k0wt. huhu~ ni p0wn tak makan lagi..pagi tadi kunyah r0ti ja *sobsob :''( * s0 , ape kate kalau k0rang belanje aku makan...kfc ngan chicken ch0p p0n tape *huhu. tadi aku kene buli ngan abg n adik aku :( jahatnye di0rg . babah bawak gi sungai sambil ibu ngajar kat tadika , aku cadang nak basah2kan kaki je. di0rg2 leyh main simbah2 air kat aku #siankataku :'(  0kay0kay , back t0 0ur main t0pic

10  THINGS  ABOUT  ME

1/ cahaya mata kepada pasangan bahagia , ikhtiari ikhwan dan ibtihal :) *peacenowaryo! *

2/ name unik aku , ikhtiari irfanina bt ikhtiari ikhwan. selalunye 0rg panggil aku ikhtiari atau niena. ade jgak yang panggil ena. tapi , lagi 0kay kalau k0rg panggil niena je :D #byk lagi name panggilan aku , tapi yg len tu secret larh. huhu

3/ 15 years 0ld l0rh *calonpmr. dak RK , SMK Toh Indera Wangsa Ahmad

4/ yang kedua dari 6 beradik. tapi , aku yang selalu kene buli. HAHA ! aku ade s0rang je abang, tapi abang angkat ade ramai. hehe~

5/ bad habit aku ialah MAKAN! alarh , biase larh tu..sume 0rang makan, kan :) ibu aku penah cakap 'harap badan je kecik *kecikke ?* , tapi kuat makan' ~biarlarh..aku makan untuk hidup *zzz -.- tapi ni yg bf aku cakap 'kau tu hidup untuk makan' Hhaha ! sape yang tak suke makan ? kan kan kan ? XD

6/ fav0urate aku , AISKRIM! *yumyum* aku ngan eskrem mmang tak leyh dipisahkan. tak lengkap hidup aku tanpe eskrem disisi *poyogilaa* bagi aku, eskrem ni penyejuk dikala aku kedukaan #ecewah!

7/ kelam-kabut+talk active, siape rapat ngan aku dia tawu larh aku ni camne :)

8/ aku suke bace ttg kisah hid0p 0rang len. dari situ aku akan dpat tawu sesuatu bende baru ^_^

9/ gilaa ngan warne merahijau <3

10/ umm...last ttg aku, nak cakap ape ye ? 0uhh..hummm, hati aku telah dicuri 0leh Mohamad fahmi #kantoilarh :) dia ni dak sekelas aku. hehe~ umm..ni first time aku kaple #serius! s0, aku harap sume nye akan 0kay, w'p0n bermula dengan plbgai rintangan *chaiyok chaiyok *

~ thanks coz sudi bace kisah aku yg m'boring'kan niyh ya :) ~

Saturday, 9 July 2011

b0sannye~ -.-

hai kepada sume pembaca dan f0ll0wer saya *ayatskema . hurmmm....ape yang nak ditulis ya ? lalalaa~ lalalala~~~ #tghcariidea . huh ! serius , cuti ni b0san gilaa nak mampuSS. tade bende nak dibuat..kluar ? ngan sape ? wat 0mwerk ? 0mwerk dah siap l0rh :D c0z aku budak rajin *p0y0* haha..wat can i say , itularh kenyataannye..w'p0n tak c0mplete spenuhnya , at least dah buat..haha..wat yg mane tawu n faham jae...yang slebihnya , cam biase lha..c0py paste je #dsarpenc0petjawapan..huhu..s0 , nak wat ape ??? dah 2 hari cutii niyh (including t0day) rindularh pulak kat sume2...

list nama yang aku rindu gilaa XD

1. f0r sure lha my great father , babah...tak sempat nak cium tgn sblum tid0 smlm :( *anakmithali* c0z babah gi mancing balek lmbat..aku dah tid0 dulu..haha


2. ibu ! pagi2 bng0n tng0k ibu dah ade kat dap0r tgh masak..aku smpat t0l0ng hidangkan je..haha #at least aku ade t0l0ng :)


3. geng2 aku , l0rd 0f the ring ! ziela.bad.anis.melia.en0l ...rindu kat k0rang weyh :)


4. umm .. 0ne lucky b0y...sape ? k0rg guess larh sndiri sape die..hehe


5. humm...sape ea ? 0hh ya , jiran rumah sebelah aku . HAHA

0kay0kayy...ni lha list name 0rg yg aku rindu gilaa2...sape yg takde dalam list tu , memang aku tak rindu kat k0rg lha...haha..aku p0n dah tak tawu nak tulis ape lagi..by the way , thankSS c0z sudi bace p0st aku niyh..ka, byeee sume <3

b0ring larh...wanna d0 s0mething new ?

hey guys #akwardgila
b0ring larh
tak tawu nak wat ape
cuti cuti cuti
b0ring b0ring b0ring
zzz...dah mula merepek

s0 , ade suggesti0n nak wat ape ?
abg aku suh bace buku
bace buku ? huh ! lagi b0ring *ngehngeh*
even die p0n malasS nak bace buku -.-

umm... tadi ade laa jugak aku terfikirkan samting
samting ?
ape dia ?
aku terfikir nak wat samting baru kat bl0g aku ni
nanti tade larh k0rang b0ring sangat bace citer2 aku yang dh sememang nye memb0ring'kan ni
huhu

b0rrriiinnggg ~~~ !!
sebenarnye...satu bende je yang nak aku nyatakan kat sini

hari ni memang b0ring !
sebab
...................................................................................
tak dapat jumpe dia !
haha
RINDU larh ^_^

*s0ri kalau k0rg bengang ngan entry aku ni..kay , byee sume
hehe

Thursday, 7 July 2011

ke sys !!

aku terpilih gi sys batu gajah untuk
pr0gram persediaan percubaan pmr bgi m/p ge0grafi
best ? umm...b0leh laa
tapi , part paling best dapat MAKAN percuma ! *yumyum
haha~
giler laa aku -.-

pr0g tu , diberi ceramah 0leh dua 0rang guru
first sl0t dari cikgu terbaik kinta selatan
jujur lah kan
satu perkataan je yg mampu aku ucapkan
BOSAN !!
ngantuk aku duk dalam dewan tu
dah laa sejuk
serius , sepatah haram p0n aku tak faham ape yang die duk cakap kat depan tu
tapi , aku tak duk saje
smbil dia membebel kat depan tu , aku siapkan larh s0lan2 yang dah disediakan

lepas habis first sl0t ,
ni larh part yg best...
kit0rg diberi sarapan
huhu~
lapar k0wt

then , lepas makan ade sec0nd sl0t 0leh cikgu sek0lah aku sndiri
cikgu ghani
haha~
memang best !
tiap kali cikgu ghani tanye je , aku ngan s0rg kawan aku duk terjerit kat belakang jawab s0lan cikgu
haha
tapi , kit0rg je yg jawabnye , segan k0wt
huhu

lepas habis pr0g , cikgu ghani hntar kit0rg balik sek0lah
ingat kan straight ke sk0lah
tapi , menyimpang ke kedai makan !
haha~
makan percuma lagi
cikgu belanja
best + sedapp !
haha~

dalam kereta cikgu ghani , sempat lagi kit0rang p0sing2
huhu
takpe kan cikgu ?
cikgu ghani kit0rg sp0rting
haha



0n the way nak gi MAKAN !


...cikgu ghani...

*wat t0 say , kebanyakkan dak laki sys kat tu , smart2 d0e.. *ngehngeh*
hehe

Tuesday, 5 July 2011

sian kat dye :)

hurmm
sian lak aku teng0k dye
aku tak berhak nak k0ngk0ng hidup dye
ape salahnye kalau dye nak main game tu p0n , kan ?
w'p0n bagi aku dye tu cume buangkan mase je ngan main game yg tak berfaedah tu
huhu
maybe dengan cara tu laa dye nak release tensi0n

 
weyy...s0ri !
aku tawu kau tu d0ta player sejati
f0r sure larh kau susah nak tinggalkan game tu
jadi , suke hati kau larh..
kalau kau stil nak main p0n aku tak kesah
aku cuma tanak kau bazirkan waktu kau ngan bende alah tu je
dan...
aku tak0t nanti kau tade mase untuk aku dah :)

.......................

Sunday, 3 July 2011

gila-gila kami bersama ^_^

setiap yg mempunyai keluarge pasti ade adik-beradik ,kan ?
kecuali yg anak tunggal larh =.=
bgi ak , kengkadang tu best ade adik2 yg ramai
tpi ,kengkadang tak best
huhu

0hh...
dah terkeluar dari tajuk pulak...
sebenarnye , aku dah kehabisan idea ape yg nak diciterkan ngan k0rg
jadi , aku nak k0ngsi citer ttg adik beradik aku yang sentiasa wat aku sakit jiwa
huhu

ni gambar candid ak ambek time burfdey dye
nama penuh : ikhtiari irfan b. ikhtiari ikhwan
ak panggil >al0ng< aja
skunk f0rm 4
status : tidak diketahui . huhu~
hurghh ... ak tak rapat langsung ngan al0ng
sebab ? dye suke buli ak ! *bencinya bencinya bencinya*
kat sk0la , suke sgt sekeh kpala ak
dah laa kpala ak ni tak berape cerdik
disekeh-sekeh pulak
tambah tak cerdik laa
haha~
p/s : st0p buli niena leyh tak ?!

dekam marah masukkan gamba dye yg cun..haha
yg ni je yg dye bgi masuk
nama penuh : ikhtiari irham b. ikhtiari ikhwan
dek am @ didam
sweet ! haha
um0 , 14 ta0n
status : single k0wt
dek am , agak baik laa jugak
ak selalu kenekan dye
ahaha
tapi tu bukan buli , cume kenakan sahaja
mase kecik2 dulu , ak selalu s0r0k duit dye
haha
alaa...mase tu kecik lagi , hanye untuk bersuka suki sahaja
dek am tak marah , kan ? ;)

p/s : besar nnti claim la balik kat akak duit kamu tu..haha


ni jelarh gamba icat yg aku ade..
nama penuh : ikhtiari irsyad b. ikhtiari ikhwan
icat atau cik cat
cute nick name rite ?
haha :)
um0r , sweet 12
status : single
ni adik ak yg paling baik
patuh arahan..haha
antara adik-beradik ak, icat yang paling rajin
selalu gak t0l0ng ak
huhu

p/s : icat tahun ni upsr, belaja rajin2 tau..jgn jadi cam akak, malaSS
haha
dekna yg periang
name penuh : ikhtiari irdina bt ikhtiari ikhwan
juzt call her dekna
sweet 5
dekna se0rg yg periang
tawu nak gelak je dekna ni
tapi , yg tak best nye , dekna kuat bercakap
kalau sekali dye dah bercakap...huh
kalau laa ade rem0te yg b0leh 0n 0ff suara dye, nak je ak beli

p/s : dekna ! kurang2 kan larh bercka tu...nnti ilmu byk kuar
huhu

c0mellnye dia...
name : ikhtiari irtiah bt ikhtiari ikhwan
panggil aje deqya
baru 9 bulan
c0mel !!!
haha
ade due bende je yg ak cemburu dekad deqya ni
1. name dye sedappp !! ikhtiari irtiah ! kalau larh itu name ak
2. dye terlalu cute !! kalau larh ak cute cam deqya
huhu
*bersyukur larh dengan ape yg ade ya :D
name ak p0n sdap jugak..haha

p/s : nape laa deqya dilahirkan cute sngat hah ?
haha



c0mel nye mereka :)

ak ngan adik2 perempuan ak yang c0mel2 belaka
w'p0n di0rang slalu wat ak sakit jiwa ,
serius ! ak tetap sayang di0rg
abang ak kurang sikit k0wt
haha~

gila-gila kami bersama !

saya nak buat pengakuan jujur

pada satu hari yang indah....
aku telah membuat se0rang budak ni sakit jiwa
haha
ape yang aku buat?
huhu
serius ! aku takde niat p0n nak kenakan dia sampai camtu
tapi, dah disebab kan b0san yang teramat sangat
aku terpaksa
tapi , aku tak tipu k0wt
ape yang aku cakap tu betul

ni yang aku cakap

hye awak... #t0oakward
saya nak wat pengakuan jujur b0leh ?
awak cute larh


tapi
..................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................



adik awak lagi cute !
haha~~

serius ! sengal punye ayat
hahaha
k0rang jangan wat camni sudaa

entah macam mane larh aku leh terfikir cakap camtu
sian kat 0rang tu
tapi serius larh !
kau memang cute p0n .
jujur!
haha ;)

s0rry..
hanye untuk suka suki jea
^_____________________^

Tuesday, 21 June 2011

18.06 , mancing !!


mule2 abah ajak nak gi mancing memang excited giler tahap dewa nak pergi !
dah smpai sana 2-3 jam , rasa b0san gilerr !
dalam k0l 9.30 , kit0rg gi laa l0mb0ng yg dkat ngan pdang g0lf btu gjah tu
nk masuk gi l0mb0ng tu , kit0rg jalan kaki je , sbb kereta tak leyh nak ms0k k0wt
jalan nak mas0k tu , mmg best ! sungguh mncabar ! haha . penat giler , dah cam jungle trekking je

 
first , abah ajar laa sikit cari nak pegang , nak baling batang pancing tu ,
dan buat first time nye aku p0n baling larh batang pancing tu seperti yg abah ajar
yg kelakarnye , tali pancing tu bersilang ngan tali pancing abg aku
jenuh , abah aku betulkan tali tu , bagi tak bersilang
frust jugak aku .
pastu tr0SS aku tak mancing dah .
hehe~
aku tng0k je abah , adik-beradik aku ngan pakcik aku mancing
lama2 d0k situ , B0SAN giler !
mujur ibu ade bawak kamera
aku d0k tangkap gmbar je
hehe~
mujur laa jugak dlam b0san2 aku tu , ade 0rg yg msg ngan aku
hehe~
kalau tak ,leyh jadi giler jugak laa kat situ
yg best nye , icat 0rg first dpat ikan !
ikan talapia , tapi tak besar sangat p0n ,
caya larh icat . haha
akak tak seterer kamu . ^_^

abah !

alala~ ! sian ikan tu !

dekna tkut nak pegang ikan .
huhu

smpat lagi p0sing
^_^

c0mel laa ikan tu !

my nick name
ena @ niena
b0san tunggu ikan , c0nteng2 skjap
hehe~
w'p0n b0ring , tapi best !
habiskan mase ngan kuarge mmg best
ser0n0k dapat byk ikan
ikan c0mel2 !
haha

Saturday, 11 June 2011

saya tak tawu ...


Urmm ... AwAk ...

 
kengkadang ... awak wat saya marah
kengkadang ... awak wat saya geram
kengkadang ... awak wat saya saket aty
kengkadang ... awak wat saya rase yg awak tak perlukan saya
kengkadang ... awak wat saya rase yg awak smakin jauh dari saya
tapi ,

saya tak tawu ... ape yang watkan saya tak leyh marah awak
saya tak tawu ... ape yg watkan saya tak leyh tinggalkan awak
saya tak tawu ... ape yang watkan saya tak leyh benci awak
saya tak tawu ... ape yg watkan saya tak leyh lepaskan awak
saya tak tawu ... ape yg watkan saya suke ttg diri awak
saya tak tawu ... ape yg watkan saya gembira bersama awak
saya tak tawu ... ape yg watkan saya slalu ingin bersama awak

yg saya tawu
saya sayangkan awak

Thursday, 9 June 2011

kembar3

tak sngke rupe2 nye aku ade kembar
dari kecik lagi aku teringin nak ade kembar
bile aku tng0k 0rg lain ade kembar
aku rase cam best je ade kembar
bgi aku , klau ade kmbar , b0leyh tukar2 citer
mesti best !
haha

cmne aku b0leyh ade kembar ?
haha
byar s0rg singget dulu
baru b0leyh tawu citer
haha
kiddin je
^_^

mulenye , dye add aku kat fb ,
dan pade mulenye jugak aku ta layan ... appr0ve p0n tidak , ign0re p0n tidak
pastu terdetik kat aku tuk tng0k pr0file dye
bile aku tng0k
burfdey dye same ngan aku !
um0 p0n same
name p0n same ikhtiari
haha
then aku ter0s appr0ve
hehe

name bt0l dye muhammad ikhtiari
urmm ... dye b0leyh tahan jugak larh
w'p0n bukan kembar bt0l , tapi
at least ade jugak kembar
haha

ni larh kembar aku
haha~
0hh ye ,, aku tak pernah jumpe ngan dye ,
sbb dye d0k jauh ke selatan ...
dye d0k kat j0h0r
s0 , selama ni , kit0rg just sembang kat fb ngan f0n jelarh

sila abaikan dak laki yg tk pkai t0pi tu
haha~
yg pakai t0pi tu larh ikhtiari

yg tak pakai t0pi tu larh kembar aku
rajin ke dye tu ?

kalau k0rg nak tawu ,
kembar aku ni ade kembar
tapi ni kembar bet0l ... bukan kembar 0l0k2
hehe
kembar dye ni p0mpuan
name dye rawahah


ni laa wawa
c0mel laa kau
haha~

tapi , aku jarang jugak chat ngan wawa
kengkadang je sembang

haha~
best bile tawu ade kembar !
k0rg ade kembar tak ??

keb0sanan ??

k0rang b0san tak ??
aku b0san !
hehe
kalau k0rang p0n b0san ,
klik link niyh~

layan jelarh game niyh~
hehe
best k0wt
kalau b0rink , aku d0k layan bende ni larh
kengkadang tu aku main sekali ngan adik2 aku
hehe

Wednesday, 8 June 2011

aku rindu kamu

hey ! saya rindu kat awak larh
tapi , saya malu nak cakap
cuti sk0lah 2 minggu ni memisahkan kite
watkan kite tak b0leh berjumpe
entah kenape rinduu sangat kat awak l0rh~
hehehe
^_^

rase tak sabar pulak nak tunggu bukak sk0lah

Sunday, 5 June 2011

mandi sungai~ best !

memang penat ! tapi best !
best~ gilerr !
haha ^^
balik umah wan mandi sg chem0r
balik umah 0pah nanty nak mandi sg i-b0h pulak
haha ... kemaruk mandi sg laa pulakSS
j0m sape nak j0in mandi sg ???....
mandi sg best l0rh~
^_^

s0ri ,, tade gambar
malaSS nak mas0kkan l0rh
*dasar pemalaSS
huhu

Wednesday, 1 June 2011

dulu benci , sekarang jatuh hati

haha
bile teringatkan kisah sndiri , rase nak gelak berguling2
^_^
tak tawu laa ... dulu aku benci gilerr2 kat kau
hanye disebabkan muke kau iras2 ngan muke dye
dye tu jahat , s0 bile muke k0rg iras2 , aku pikir kau p0n mesti jugak jahat cam dye
sebab tu laa aku benci kat kau
tapi , lepas dengar citer pasal kau
kau baik laa , itu laa , ini laa
watkan aku ingin kenal kau
watkan aku tertarik tentang diri kau
watkan aku ingin tawu siapa-Kah kau yg sbenarnye
betul-Kah kau baik sperti yg di0rg ckapkan
dari aku tak tawu ape name kau ,
sekarang aku dah tawu semua pasal kau !


kengkadang aku rase , aku dah ck0p mengenali diri kau


w'p0n kau hnye larh se0rg insan yg sederhana
aku tak kesah ,
kerana aku juga se0rg insan yg sederhana
aku harap kau tak jahat cam yg aku sangke kan dulu
aku harap kau tak jahat cam dye
dye yg pernah lukakan hati aku
aku tawu kau memang BAIKK !
t0l0ng larh jangan hilangkan keprcayaan aku kat kau
dulu aku benci kat kau
tapi sekarang aku dah jatuh hati kat kau !

f0r y0u
capital M

bl0g baru ?///???//?

hye ! again ?
bl0g baru lagy ... bl0g yang baru dengan nama yang baru ... dan style yang baru .. umm . mungkin...
haha
bl0g lama agak meng0ng
merajuk k0wt ... haha
s0,, ni jelarh bl0g aku , tak cantekk mane p0n
simple je ^^